[gtranslate]

Pengurus Besar

Assalamu’alaikum dan Salam Sejahtera " Misi Yayasan Pelajaran Johor (YPJ) adalah untuk menghasilkan perkhidmatan yang cekap dan berkesan dalam usaha-usaha pemberian pinjaman dan biasiswa serta menampung keperluan para pelajar dalam kecemerlangan pembelajaran. "

Oleh itu satu usaha telah dilakukan dengan membangunkan laman web adalah untuk menyampaikan maklumat secara menyeluruh mengenai Yayasan Pelajaran Johor kepada seluruh lapisan masyarakat.

Semenjak penubuhan YPJ melalui Enakmen No. 8 Tahun 1982 telah memberi bantuan pembelajaran untuk kemajuan pendidikan kepada anak bangsa. YPJ juga perlu memberikan maklumat yang tepat, cekap dan berkesan. Maka, dengan adanya laman web ini, maka maklumat tersebut akan diperolehi tidak kira di mana jua tanpa mengira sempadan.

Melalui Piagam Pelanggan YPJ, maka perkhidmatan yang cekap, tepat dan mesra akan diberikan. Maklumat yang cekap, tepat dan mesra amat penting kepada pelanggan agar mereka mendapat maklumat dan gambaran yang lebih jelas di samping mengetahui bentuk bantuan dan aktiviti yang ditawarkan untuk mereka. Maka dengan itu, perancangan dan persiapan dapat dibuat untuk kemajuan dan kejayaan dunia pendidikan mereka.

YPJ akan berusaha untuk memperbaiki dan meningkatkan mutu kerja dan perkhidmatannya sejajar dengan visi YPJ untuk menjadi cemerlang dalam membantu pembangunan dunia pendidikan dengan perkhidmatan yang cekap dan berkesan.

Sekian, terima kasih.

Tuan Haji Suhairi bin Haji Hashim

Pengurus Besar
Yayasan Pelajaran Johor

Please wait...

Langgan Berita Terkini Kami

Masukkan email dan nama untuk menjadi yang pertama mendapat maklumat terkini kami.
Tukar Size Tulisan
Contrast