[gtranslate]

Majlis Pelancaran Dana Didik Jauhar Kids

27 Februari 2018, Johor Bahru – Majlis Pelancaran Dana Didik Jauhar Kids diadakan pada 26 Februari 2018 (Isnin), jam 9.30 pagi di Auditorium Hospital Sultan Ismail, Johor Bahru.

Kerajaan Negeri Johor, melalui Yayasan Pelajaran Johor (YPJ) melancarkan Dana Didik Jauhar Kids (DDJK) untuk rakyat Johor membabitkan peruntukan berjumlah RM500 juta. Menteri Besar, Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin, berkata peruntukan tersebut bertujuan membawa kesejahteraan kepada rakyat negeri ini. Program DDJK yang menyediakan sumbangan awal pendidikan akan memanfaatkan 10,000 bayi yang lahir di Johor, untuk tahun 2018.

“Dana pendidikan ini akan diberikan dalam bentuk sumbangan caruman bernilai RM50 ke dalam akaun SSPN-i setiap bayi yang dilahirkan pada tahun 2018”.

Program itu dilaksanakan dengan kerjasama Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) serta beberapa agensi berkaitan.

Turut hadir, Ketua Eksekutif Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN), Wan Ahmad Wan Yusoff; Pengurus Besar Kanan PTPTN, Abdul Ghaffar Abdul Yusof serta Pengerusi Jawatankuasa Kesihatan, Alam Sekitar dan Penerangan Johor, Datuk Ayub Rahmat.

Comments are closed.
Please wait...

Langgan Berita Terkini Kami

Masukkan email dan nama untuk menjadi yang pertama mendapat maklumat terkini kami.
Tukar Size Tulisan
Contrast